Tulajdonképpen a márciustól novemberig, bármikor lehet füvesíteni, de minden időszaknak megvan az előnye vagy a hátránya. Optimális esetben, szeptemberben füvesítünk, mert a nyári melegek már elmúltak, a nappali hőmérséklet 25 fok körül van, az éjszakai 15 fok körül. Ilyenkor nem kell félni,hogy kiég a fűmag. Kevesebb locsolással is elérjük a kívánt hatást, mivel az eső besegít az öntözésbe. A gyomok miatt sem kell annyira aggódni, mert ilyenkor már a gyomok sem annyira aktívak.

Tavaszi füvesítéskor meg kell várni a talajmenti fagyok elmúltát és a nappali hőmérséklet 10 fok fölé emelkedését. Ezután lehet a füvesítést megcsinálni.

Nyáron gyorsan kel a mag a meleg miatt, de ez miatt kiégés veszélyes is a művelet. Érdekességképpen kell megjegyezzem, hogy hidrofüvesítéssel nyáron 35 fokban füvesítettünk, és 5 nap alatt 3cm-es füvet produkáltunk. Nem volt ideje kiégni. Öntözőrendszerrel viszont biztonságosan meg lehet oldani, hogy a kelesztési időszakot túlélje.

Általánosságban elmondható, hogy a hidrofüvesítés az a technológia, amelyet bármely időszakban lehet használni. A technológia kevésbé ismert a felhasználók körében Magyarországon, mivel komoly beruházás után lehet csak elvégezni, így kevés kertépítő az aki rendelkezik hidrofüvesítő géppel. Ellenben több olyan kertépítő van, aki hajlamos egy kalap alatt említeni a kézi füvesítéssel, és letagadja az ügyfele előtt az előnyeit