Kertépítés

2004 / 2022

Kertépítés

20 év szakértelmével segítünk a Balaton környéki leendő ügyfeleinknek  kertépítéssel kapcsolatban.

A kertépítés egy összetett folyamat, amely során a kert alapvető kialakításának megtervezését, megvalósítását és karbantartását foglalja magában. A kertépítés során számos szempontot kell figyelembe venni, beleértve a kert helyét, méreteit, a növények igényeit, valamint a tulajdonosok elképzeléseit.

A kertépítés lépései

A kertépítés folyamata általában a következő lépésekből áll:

 • Tervezés: A kertépítés első lépése a tervezés, amely során a kert alapvető kialakítását határozzák meg. A tervezés során figyelembe kell venni a kert helyét, méreteit, a növények igényeit, valamint a tulajdonosok elképzeléseit.
 • Földmunka: A tervezés után következik a földmunka, amely során a kert alapját készítik elő. A földmunka során a talajt kiegyenlítik, szükség esetén feltöltik, és a szükséges lejtéseket kialakítják.
 • Növénytelepítés: A földmunka után következik a növénytelepítés, amely során a kertbe a kiválasztott növényeket ültetik. A növénytelepítés során figyelembe kell venni a növények igényeit, valamint a kert összképét.
 • Kiegészítő elemek kialakítása: A növénytelepítés után következhet a kert kiegészítő elemeinek kialakítása, például a kerti utak, a teraszok, a kerti tó, vagy a kerti bútorok elhelyezése.
 • Kertfenntartás: A kertépítés utolsó lépése a kert fenntartása, amely során a növényeket rendszeresen öntözik, trágyázzák, és metszik.

Kertépítés stílusok

A kertépítés során számos stílust lehet alkalmazni. A leggyakoribb kertépítési stílusok a következők:

 • Formális kert: A formális kertekben a növényeket szabályos formákban helyezik el, és a kert összképe is szimmetrikus.
 • Informális kert: Az informális kertek lazább, természetesebb stílusúak. A növényeket szabadon növesztik, és a kert összképe is aszimmetrikus.
 • Mediterrán kert: A mediterrán kertek száraz, meleg éghajlatra jellemzőek. A növények között sok a tűztövis, a levendula, és a kaktusz.
 • Japán kert: A japán kertek egyszerű, de harmonikus stílusúak. A növények között sok a bambusz, a fenyő, és a kavics.
 • Angol kert: Az angol kertek természetes, romantikus stílusúak. A növények között sok a rózsa, a lilaakác, és a pázsit.

Kertépítés költségei

A kertépítés költségei számos tényezőtől függenek, beleértve a kert helyét, méreteit, a növények igényeit, valamint a kertépítő szakember díját. A kertépítés költségei általában négyzetméterenként 10.000-20.000 forint között mozognak.

Kertépítés saját kezűleg

A kertépítés saját kezűleg is elvégezhető, azonban ehhez megfelelő szaktudásra és tapasztalatra van szükség. A kertépítés során számos olyan feladat van, amelyet szakemberrel érdemes elvégeztetni, például a földmunkát, a növénytelepítést, és a kerti utak, teraszok, vagy kerti tó kialakítását.

Kertépítés tippek

A kertépítés során számos olyan szempontot érdemes figyelembe venni, amelyekkel a kert szépsége és tartóssága növelhető. Ezek közül néhány a következő:

 • A kert tervezésekor ügyeljen arra, hogy a kert a házhoz és a környezethez is illeszkedjen.
 • **Válasszon olyan növényeket, amelyek a kert éghajlati viszonyaihoz és a talajtípushoz is megfelelőek.

Leggyorsaban így lehet kapcsolatba lépni velünk:

∗Küldj egy emailt az info@balatonikertepites.hu címre, vagy hívj bennünket a 06307133335 telefonszámon és elmondjuk miben tudunk segíteni.∗

Tuzok Gábor

Ügyvezető

Miklós Angéla

Kereskedelmi vezető

Gyepszőnyeg telepítés

Vállaljuk az általunk forgalmazott gyepszőnyeg szakszerű telepítését.

Kizárólag minőségi alapanyagok használunk a kivitelezéshez.  

Öntözőrendszer telepítés

Általunk tervezett öntözőrendszerek bőven a garanciális időszakon túl is vígan működnek. Több márkát képviselve 18. éve képezzük magunkat. Kérhetsz 5 év garanciával is telepítést.

Hidrofüvesítés

Akár új kert füvesítésében gondolkodsz, akár zavar a lelakott, ezerszer felülvetett fűfelület, a hidrofüvesítésben nem fogsz csalódni. „Rekordunk 5 nap alatt 3cm-es fű”

Térkövezés

Vállaljuk a kertépítésen belül a térkövezés, térkő burkolás feladatát is. 
Cégünk fel van szerelve professzionális gépekkel. 

Műgyantás kavics burkolat 

Költségcsökkentő megoldás már meglévő beton felületek térburkolására, gyalogos és autós forgalomhoz is. Teljesen új felületek kialakítása térkövezés helyett, medencék köré, stb.

Hidrofüvesítés

Akár új kert füvesítésében gondolkodsz, akár zavar a lelakott, ezerszer felülvetett fűfelület, a hidrofüvesítésben nem fogsz csalódni. „Rekordunk 5 nap alatt 3cm-es fű”

Gyepszőnyeg értékesítés

70 hektráros telephelyen termesztett, magas minőségű gyepszőnyeget vehetsz nálunk. Kertépítő irodánkban meg is tudod tapitani. Kérj időpontot, vagy csak add le itt a rendelést

Öntözőrendszer kereskedelem

Öntözőrendszer alapanyagokat tudsz vásárolni nálunk. HUnter, Toro, Rainbird. Megtervezzük az öntözőrendszeredet. Kertépítők kiemelt kedvezménnyel vásárolhatnak. 

év kertépítés

m2 gyepszőnyeg értékesítés évente

m2 hidrofüvesítés a évente